Cookies & ochrana soukromí

Velice si vážíme vaší návštěvy a respektujeme vaše soukromí. Proto jsme stvořili následující odstavce, které mají za cíl vás informovat o tom, jak pracujeme s osobními údaji.

1. Cookies

Stejně jako miliony dalších webů, i náš web Vše-pro-zvířátka.cz využívá k zajištění lepší funkčnosti stránek cookies.

1.1 Co jsou cookies?

Cookie je krátký textový soubor, který navštívená webová stránka odešle do prohlížeče, v našem případě web Vše-pro-zvířátka.cz. Umožňuje webu zaznamenat informace o vaší návštěvě, například preferovaný jazyk a další nastavení. Příští návštěva stránek tak může být snazší a produktivnější. Soubory cookie jsou důležité. Bez nich by procházení webu bylo mnohem složitější.

1.2 Jaké typy cookies existují?

Cookies lze rozdělit podle toho, kdo je k vám na web umisťuje, tj. na:

  • Cookie první strany (first party cookie) – jejich platnost je omezena na doménu webu, který prohlížíte. Tyto cookies jsou považovány za bezpečnější.
  • Cookie třetí strany (third party cookie) – jsou umístěny pomocí skriptu z jiné domény. Uživatele tak lze sledovat napříč doménami. Používají se často pro vyhodnocení účinnosti reklamních kanálů.

Podle trvanlivosti lze cookies rozdělit na:

  • Krátkodobé (session cookie) – vymažou se z vašeho počítače po zavření prohlížeče.
  • Dlouhodobé (persistent cookie) – po zavření prohlížeče zůstávají zachovány, vymažou se teprve po uplynutí velmi dlouhé doby (ta záleží na nastavení Vašeho prohlížeče a nastavení cookie). Můžete je také ručně odstranit.

1.3 Jaké cookies používáme a proč?

Na našem webu používáme tyto cookies:

  • Technické – první strany, krátkodobé. Zajišťují základní technickou funkčnost webu, tj. pamatování si údajů pro zadávání komentářů či jiné
  • Google Analytics – první strany, dlouhodobé. Jsou využity ke generování anonymních statistik o používání webu.
  • DoubleClick – první i třetí strany, dlouhodobé. Tato služba rozšiřuje data v nástroji Google Analytics.
  • Facebook – třetí strany, dlouhodobé. Pro lepší cílení našich kampaní na sociální síti Facebook a vyhodnocení jejich dopadu. Dále k možnosti rychlého sdílení pomocí tlačítka u článku.

Do cookies nikdy neumisťujeme citlivá nebo osobní data.

1.4 Jak můžete odstranit nebo zakázat cookies?

Ačkoli tímto můžete způsobit nefunkčnost některých prvků na webu, je možné cookies kdykoli vymazat nebo trvale deaktivovat. To lze provést v nastavení vašeho prohlížeče. To, jakým způsobem se to nastavuje, záleží na vašem prohlížeči:

Google Chrome: vymazání a deaktivace cookies
Internet Explorer: vymazání a deaktivace cookies
Firefox/Mozilla: deaktivace cookies
Firefox/Mozilla: vymazání cookies
Safari: vymazání a deaktivace cookies
Opera: vymazání a deaktivace cookies

2. Ochrana soukromí

2.1 Naše přesvědčení ohledně ochrany osobních údajů

  • Soukromí a ochrana dat jsou lidská práva
  • Osobní data jsou závazkem a shromažďujeme je pouze v případě nutnosti
  • Nesnášíme spam stejně jako vy!

2.2 Příslušné právní předpisy

Tuto webovou stránku jsme navrhli tak, aby splňovala následující národní a mezinárodní právní předpisy týkající se ochrany dat a soukromí uživatelů:

Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

EU General Data Protection Regulation 2018 (GDPR)

Pokud si nejste jisti, zda je tento web v souladu s těmito zákony, můžete nám napsat na email, který najdete v naší kontaktní stránce.

2.3 Osobní údaje, jenž web sbírá a proč je sbíráme

Webová stránka sbírá a používá osobní údaje pro následující účely:

2.3.1 Sledování návštěvnosti stránek

Ke sledování návštěv a jejich chování na webu používáme Google Analytics (GA), ostatně jako většina webů po celém světě. Data získané touto formou využíváme k určení počtu uživatelů, kteří web navštěvují, abychom mohli i nadále bezproblémově provozovat tento web. Bez informace o počtu návštěvníků například nevíme, jak výkonný server je třeba pro správný chod webu.

GA nám dále pomáhá určovat, jaké stránky lidé navštěvují a jaké naopak nikoli. Můžeme tak další obsah přizpůsobit tomu, co je pro naše publikum zajímavé. Ačkoli GA zaznamenává data jako je vaše zeměpisná poloha, zařízení, internetový prohlížeč a operační systém, žádná z těchto informací vás osobně neidentifikuje. GA rovněž zaznamenává vaši IP adresu, která by sice mohla být použita k určení vaši identity, ale Google nám k ní neumožňuje přístup. Považujeme jej jako zpracovatele dat třetí strany.

GA používá cookies. Detaily o tom, jak je používá najdete zde. Deaktivováním cookies ve vašem prohlížeči zabráníte činnosti GA a žádná data o vaší návštěvě sbírána nebudou.

2.3.2 Náš blog

Pokud se rozhodnete přidat komentář k článku na našem webu, budou informace jako jméno a emailová adresa, jenž jste zadali u komentáře, ukládány v databázi tohoto webu společně s IP adresou, časem a datem, kdy jste komentář zadali. Tyto informace se používají pouze k identifikaci vás jako přispěvatele komentáře. Nejsou předávány žádnému zpracovateli třetí strany. Pouze vaše jméno a datum a čas přidání komentáře se na webu zobrazí veřejně. Ačkoli pokud je váš email propojen s Gravatorovým účtem, objeví se také vaše Gravatorová fotka.

Váš komentář a osobní údaje s ním svázané zůstávají na webu do té doby než 1) vymažeme komentář nebo 2) vymažeme celý článek. Jestliže si přejete, aby byl váš komentář odstraněn, prosíme, napište nám skrze naši kontaktní stránku.

2.4 Jak jsou data uchovávána?

Jediný případ, kdy jsou data uchovávána na našem serveru, je případ zmíněných komentářů. Tato data jsou momentálně uložena způsobem, kdy je možno zjistit identitu např. pomocí IP adresy, což je omezení redakčního systému, na kterém je web postavený (WordPress). Jakmile bude dostupné bezpečnější řešení, máme v plánu jej využít. Je třeba však zmínit, že tímto způsobem funguje většina webů a v současné době se nejedná o nic neobvyklého.

2.5 O serveru webu

Web je hostovaný společností Český hosting na území České republiky. Hostingové technologie mají umístěny ve špičkovém datacentru ServerPark v Praze.

2.6 Správce dat

PROANIMAL s.r.o.
Poděbradova 101
Brno
612 00
IČ: 29287928

2.7 Změny v sekci “Cookies & ochrana soukromí”

Tuto sekci máme právo čas od času upravit na základě změny legislativy či např. rozšíření služeb webu. Naše návštěvníky neinformujeme bezprostředně o případné změně, ale doporučujeme pravidelně sledovat sekci níže “Záznam změn”.

2.8 Záznam změn

9.11.2017 – Sekce “Cookies & ochrana soukromí” byla zveřejněna